De kracht van een intern sociaal platform

December 4, 2014

Steeds meer organisaties maken gebruik van Het Nieuwe Werken en social media als nieuw communicatiemiddel. Enerzijds zorgt Het Nieuwe Werken ervoor dat medewerkers meer vrijheid hebben om hun werk in te delen. Bijvoorbeeld vanuit huis, onderweg naar de sportschool of vanuit een andere locatie. Anderzijds zorgt Het Nieuwe Werken ervoor dat medewerkers minder contact met elkaar hebben en de binding met de organisatie zelfs minder wordt.

Social media maakt op een snelle manier kennisdeling mogelijk. Daarnaast creëert het een zogeheten verbondenheid tussen de medewerker en de organisatie.

Waar mensen werken is communicatie en interactie. En binnen een organisatie is vaak een schat aan kennis, creativiteit en ideeën aanwezig. Een intern sociaal platform maakt het mogelijk om de juiste balans te creëren tussen medewerker en de organisatie.

Een intern sociaal platform is 24/7 up to date en optimaal bereikbaar vanaf diverse apparaten. Natuurlijk heb je wel een internetverbinding nodig. Deel kennis met je collega’s, stuur elkaar berichten, selecteer informatie voor eventuele werkzaamheden, maak kennis met nieuwe collega’s, bekijk ontwikkelingen, vind een bericht leuk, reageer op elkaar én schrijf je in voor leuke activiteiten samen met je collega’s en professionals.

De mogelijkheden zijn eindeloos én met effect. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er een versnelling in organisaties heeft plaatsgevonden. Vragen die normaal binnen afdelingen onbeantwoord bleven, worden nu in enkele uren of minuten al beantwoord. Interne documenten zijn handig en snel terug te vinden en er is veel interactie tussen medewerkers en afdelingen.

Wat CCLICK uniek maakt is dat er meerdere pakketten zijn. Ieder voor een ander doel inzetbaar. Zo kunt u met uw medewerkers werken aan de betrokkenheid en interactie. Of wat dacht u van een op maat gemaakt vitaliteitsplan met professionele coaches die u en uw medewerkers ondersteunen tijdens activiteiten.

Een sociaal platform op maat gemaakt voor organisaties is een krachtige tool om medewerkers tot je ambassadeurs van de organisatie te maken!

 

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>